ReAttach is een kortdurende interventiemethode die is gericht op het verwerken van informatie, emoties en gebeurtenissen. Tijdens de behandeling creëren we een status van rust en ontspanning en wordt het verwerken van meerdere zintuiglijke prikkels gestimuleerd, beperkende overtuigingen worden weg gehaald en behandeld.  De cliënt worden nieuwe vaardigheden aangeleerd en geautomatiseerd. ReAttach is een milde maar heel 

effectieve therapie. Deze therapievorm helpt je met het verkrijgen van een positieve focus en draagt bij aan méér zelfvertrouwen. Zo worden binnen een paar behandelingen al hele grote stappen gezet naar een volledig herstel. Zeker met stress en burnout klachten zoeken we de oorzaak vaak buiten "onszelf"!

De ReAttach behandelingen zijn er opgericht orde op zaken te stellen en de cliënt ervan bewust te maken dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun proces. Tevens stimuleren we de nodige groei en ontwikkeling waardoor de cliënt weer bijzonder snel beter in zijn/haar vel komt te zitten. Oude overlevingspatronen en overtuigingen die een negatieve invloed hebben op jouw dagelijks functioneren worden opgelost en er ontstaat ruimte voor positieve gedachtes en gedrag.
Uit onderzoek blijkt steeds vaker dat ReAttach zeker bij ‘stress’ en ‘burnout’ gerelateerde klachten een zeer effectieve behandeling is en zich onderscheid ten opzichte van bijvoorbeeld een EMDR therapie waar het trauma min of meer opnieuw beleefd moet worden.

Bij ReAttach is dat niet het geval.

 

De ReAttach behandeling in 2010 ontwikkeld door een Nederlandse orthopedagoge, mevrouw P. Weerkamp-Bartholomeus. Zij is de grondlegger van deze nieuwe vorm van therapie. Door de vele successen worden op dit moment overal ter wereld mensen opgeleid.

Het protocol is beschreven in het Nederlands en het eerste praktijk gestuurd onderzoek over de toepassing bij volwassenen werd beloond met de Clinical Neuropsychiatry Award.

Orthopedagogen, Psychologen, Psychiaters, Coaches en Jeugdzorgwerkers zijn al met de methode aan de slag gegaan als aanvullende tool in hun professionele gereedschapskist. De laagdrempeligheid voor de cliënt maakt ReAttach tot een welkome aanvulling voor mijn collega’s.

Op dit moment worden er over de hele wereld aan verschillende universiteiten onderzoek verricht naar de positieve effecten van de        ReAttach behandelingen.
Ook aan de Universiteit in Maastricht wordt ook op dit moment dagelijks onderzoek verricht. Bij het begin en aan het einde van de ReAttach therapie wordt bij de cliënt een voor- en nameting gedaan zo dat ook de effecten en resultaten inzichtelijk worden. Meten is immers weten.

Gecertificeerd ReAttach therapie Specialist